Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
4. 4. 2022

Ameriške speed/thrash metal legende Flotsam And Jetsam so nedavno izdale kompilacijo Iron Tears & Metal Shock. Pri tej gre za zbirko komadov, ki so leta 1985 izšli na bandovih prvih demo posnetkih. Kompilacijo lahko naročite tukaj.

5. 7. 2021

Ken Tamplin Vocal Academy je objavila priredbo znamenite pesmi Eagle Fly Free zasedbe Helloween, v kateri nastopajo čehoslovaška pevka Gabriela Gunčíková, Marc Hudson (Dragonforce), Michael Gilbert (Flotsam and Jetsam), Ken Mary (Flotsam and Jetsam) in Gary Schutt.

27. 5. 2021

Ameriške speed/thrash metal legende Flotsam And Jetsam so posnele videospot za skladbo Brace For Impact s prihajajočega studijskega albuma Blood In The Water, ki izide 4. junija pri založboi AFM Records.

3. 5. 2021

Flotsam And Jetsam so objavili besedilni video za naslovno skladbo novega studijskega albuma Blood In The Water, ki bo izšel 4. junija za založbo AFM Records.

19. 4. 2021

Ameriški power/thrash metal veterani Flotsam And Jetsam napovedujejo svoj štirinajsti studijski album Blood In The Water, ki bo izšel 4. junija pri založbi AFM Records. Za miks in mastering je tudi tokrat poskrbel Jacob Hansen (U.D.O., Volbeat, Amaranthe, Powerwolf), s katerim so sodelovali že na predhodnem albumu The End Of Chaos iz leta 2019. Skupina je posnela tudi videospot za prvi single Burn The Sky, ki si ga lahko ogledate spodaj.

Tracklista je sledeča:
Blood In The Water
Burn The Sky
Brace For Impact
A Place To Die
Walls
Cry For The Dead
Wicked Hour
Too Many Lives
Dragon
Re-aggression
Undone
Seven Seconds 'Til The End Of The World

9. 4. 2021

Accept napovedujejo evropsko turnejo Too Mean To Die, na kateri bodo promovirali aktualni album, družbo pa jim bodo delali Phil Campbell and the Bastard Sons in Flotsam and Jetsam. Vse datume turneje najdete na spletni strani banda, spodaj pa si lahko ogledate še vabilo vseh bandov:

29. 7. 2019

David Ellefson (Megadeth) je objavil besedilni video za skladbo Hammer (Comes Down), v kateri je ponovno združil moči s kitaristom Chrisom Polandom (ex-Megadeth), v skladbi pa gostujejo tudi vokalist Eric AK (Flotsam And Jetsam) in kitarista Mark Tremonti (Alter Bridge) ter Joey Radziwill (Sacred Reich). Gre za prvi single z njegovega debitantskega solo albuma Sleeping Giants, ki je nedavno izšel pri založbi Combat Records. Na albumu sodelujejo še solastnik Combat Records in Ellefsonov poslovni partner Thom Hazaert, Dave McClain (Sacred Reich, ex-Machine Head), John Bush (Armored Saint, ex-Anthrax), David Glen Eisley (ex-Giuffria, ex-Dirty White Boy), MC Darryl (Run DMC), Ken Mary (Fifth Angel, Flotsam And Jetsam), Bumblefoot (Art Of Anarchy, Sons Of Apollo, ex-Guns N' Roses) in drugi.

Sleeping Giants ponuja sledeča skladbe:
Vultures
Sleeping Giants (feat. DMC)
Hammer (Comes Down) (feat. Eric AK, Mark Tremonti & Chris Poland)
Vultures (Kristian Nairn Remix)
If You Were God (1993 Demo) (feat. John Bush)
Deadman Rise (Demo)
I Fall (Demo)
Bleeding (Demo)
Why Can't We Die? (Demo)
Dying On The Vine (Demo)
Faded (Demo)
Undeniable (Demo)
Feel Your Pain (Demo)
Out In The Rain (feat. David Glen Eisley)
Voices (feat. David Glen Eisley)
Like Father, Like Son (feat. David Glen Eisley)
Home (feat. David Glen Eisley)
After All (Said And Done) (feat. David Glen Eisley)

27. 11. 2018

Flotsam in Jetsam so objavili videospot za komad Demolition Man. Ta se nahaja na prihajajočem albumu z naslovom The End Of Chaos, ki izide 18. januarja pri založbi AFM Records.

Avtorica: Tina Urek
9. 11. 2018

Flotsam And Jetsam so objavili svežo skladbo Recover s prihajajočega albuma z naslovom The End Of Chaos, ki bo izšel 18. januarja pri založbi AFM Records.

1. 10. 2018

Fifth Angel so objavili napovednik za novi studijski album z naslovom The Third Secret, ki bo izšel pri založbi Nuclear Blast Records.

11. 9. 2018

Fifth Angel so objavili besedilni video za skladbo Can You Hear Me s prihajajočega albuma z naslovom The Third Secret, ki bo izšel pri založbi Nuclear Blast Records.

29. 5. 2018

Ameriški heavy metal veterani Fifth Angel so podpisali za založbo Nuclear Blast Records, pri kateri bodo septembra izdali dolgo pričakovani novi studijski album z naslovom The Third Secret.

Jedro skupine sestavljajo bobnar Ken Mary (Flotsam And Jetsam, ex-Accept, ex-Chastain, ex-Alice Cooper), basist John Macko (ex-Redhead Devil ) in kitarist Kendall Bechtel (TKO, ex-Q5).

22. 5. 2018

Flotsam And Jetsam so v svoje vrste tudi uradno sprejeli bobnarja Kena Maryja (Fifth Angel, ex-Accept, ex-Alice Cooper, ex-House Of Lords, ex-Chastain), ki je z njimi kot zamenjava za Jasona Bittnerja (Overkill, Shadows Fall, ex-Toxik, ex-Crisis) od lanskega leta odigral že kar nekaj koncertov. Skupina že pripravlja tudi novi studijski album, ki naj bi izšel konec letošnjega leta pri založbi AFM Records.

Tukaj si do takrat lahko ogledate sveži besedilni video za skladbo Monkey Wrench z aktualnega samonaslovljenega albuma iz leta 2016.

14. 3. 2017


Prihajajoči konec tedna se bo Bohinjska Bistrica za teden dni spremenila v zimsko središče za ljubitelje metal glasbe. V nedeljo, 19. marca, se začenja zimski metal festival Winter Days of Metal, ki bo trajal vse do sobote, 25. marca. Na petih koncertnih večerih, ki bodo potekali v tamkajšnji dvorani Danica, bo nastopilo 25 metal bandov; v vseh oblikah in odtenkih!

Med drugimi bodo na Winter Days of Metal nastopili Destruction, Belphegor, Flotsam & Jetsam, Rotting Christ, Taake, Serious Black, Disharmonic Orchestra, Holy Moses, Draconian in Orden Organ. Nastopajoči prihajajo iz 12 različnih držav – tako iz »daljnih« Združenih držav Amerike, iz skandinavskih Švedske in Norveške, z Otoka ter iz nam bližnjih, evropskih, Nemčije, Avstrije, Nizozemske, Italije, Češke, Grčije in Švice. Na odru pa bodo stali tudi bandi iz domačih logov – iz Slovenije prihajajo Metalsteel, Mist, Morana in Tomcat. Koncertni večeri, ki bodo na sporedu od ponedeljka do petka v prihodnjem tednu, se bodo pričenjali ob 17.30, potekali pa bodo v dvorani Danica v središču Bohinjske Bistrice. Dnevni razpored nastopajočih in časovnico si lahko ogledate na uradni spletni strani festivala.

Tako kot MetalDays, starejši brat novega zimskega metal festivala, se Winter Days of Metal od drugih podobnih festivalov razlikuje v konceptu: obiskovalci bodo, poleg glasbe, lahko uživali še v ostalih aktivnostih, ki zaokrožujejo koncept festivalskih počitnic. Tako so še vedno na voljo različni festivalski paketi - Ski Fun in Wellness paketa, ki gostom nudita smučarska doživetja ali pa wellness izkušnjo, ter WDoM paket, ki vsebuje festivalsko vstopnico in nočitve.

Dnevne vstopnice so na voljo preko MH Shop in sistema Eventim po ceni 29 € + provizija, nakup pa bo mogoč tudi na vhodu na koncertno prizorišče – dvorano Danica. Na voljo so tudi tedenske vstopnice.

Seznam nastopajočih po dnevih:

ponedeljek, 20. 3. 2017:
Rotting Christ, Serious Black, Malignant Tumour, Tomcat, Total Annihilation

torek, 21. 3. 2017:
Belphegor, Disharmonic Orchestra, Trash Talk, Youth Man, Layment

sreda, 22. 3. 2017:
Destruction, Holy Moses, Metalsteel, Minotauro, Mist

četrtek, 23. 3. 2017:
Taake, Draconian, Dead Lord, The Devil, Rest in Fear

petek, 24. 3. 2017:
Flotsam&Jetsam, Orden Ogan, Dew-Scented, Izegrim, Morana

1. 2. 2017

Znani so vsi nastopajoči na festivalu Winter Days of Metal, ki se bo odvijal od 19. do 25. marca v Bohinjski Bistrici, prav tako je znan tudi točen dnevni razpored.

»Po več letih ustvarjanja enega od naših najbolj prepoznavnih poletnih festivalov, MetalDays, izkušena ekipa poletnih metalskih počitnic piše novo zgodbo: zgodbo zimskega metal festivala Winter Days of Metal! Festivalska noviteta na naših tleh bo potekala med 19. in 25. marcem 2017 v Bohinjski Bistrici. Ekipa, ki je že večkrat dokazala, da se z dobrim konceptom in kvalitetno izvedbo lahko doseže marsikaj, tokrat pripravlja pravi zimski metal odklop z vidnejšimi imeni metal glasbe: že napovedanim Destruction, Flotsam & Jetsam, Taake, Belphegor, Shining, Draconian, Holy Moses, Disharmonic Orchestra in drugim se bodo pridružili še glasni in težki Malignant Tumour, Serious Black, Trash Talk, Youth Man, Tomcat in Minotauro.

V objemu prelestne narave Bohinjske doline, pod najvišjo slovensko goro, v bližini Bohinjskega jezera se nahaja Bohinjska Bistrica, od letos dalje zimsko pribežališče za ljubitelje metal glasbe iz vsega sveta. Večerni koncerti bodo potekali v tamkajšnji dvorani Danica – obeta se pet hrupnih in glasnih večerov, pet noči headbanganja, moshanja in druženja z (drugimi) ljubitelji najtežje glasbene zvrsti na svetu.

Od danes na voljo dnevne vstopnice (29 € + provizija), Winter Days of Metal ponuja tudi festivalsko vstopnico (5 koncertnih večerov) in all inclusive počitniške pakete.

Z vašo najljubšo glasbo boste na festivalu Winter Days of Metal lahko združili raznolike zimske aktivnosti – spuščanje po naravnem snegu smučišča Vogel ali dnevni počitek v Vodnem parku Bohinj. Izbira je vaša – pakete z nastanitvijo si lahko zagotovite glede na vaše želje.
Za tiste, ki pa bi svoje zimske počitnice preživeli »le« ob glasbi, pa so na voljo tako festivalske vstopnice po ceni 89 € (+ provizija), od danes dalje pa so na voljo tudi dnevne vstopnice po ceni 29 € (+ provizija). Festivalske in dnevne vstopnice pa so od danes dalje na voljo tudi na eventim.si.

Zakaj bi na festivalih uživali samo poleti? Uživajte v jasnih zimskih dneh in dolgih, temnih zimskih nočeh z vašo najljubšo glasbo na festivalu Winter Days of Metal!«

Razpored nastopajočih po dnevih:
ponedeljek, 20. 3. 2017
Shining
Serious Black
Malignant Tumour
Tomcat
Total Annihilation

torek, 21. 3. 2017
Belphegor
Disharmonic Orchestra
Trash Talk
Youth Man
Layment

sreda, 22. 3. 2017
Destruction
Holy Moses
Metalsteel
Minotauro
Mist

četrtek, 23. 3. 2017
Taake
Draconian
Dead Lord
The Devil
Rest In Fear

petek, 24. 3. 2017
Flotsam & Jetsam
Orden Ogan
Dew Scented
Izegrim
Morana

KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška